"הלם! זכיתי לפיצוי של 750,000 ש"ח בגלל רשלנות רפואית שבכלל לא חשבתי לתבוע בגללה" - כך תדעו על אילו מקרים אתם זכאים לפיצוי כספי. התחקיר המלא עם עו"ד שרון כהן מומחית בתחום הביטוח, הנזיקין ורשלנות רפואית.
יותר מ-20,000 ישראלים נפגעים מדי שנה כתוצאה ממקרי רשלנות רפואית. עם זאת, רק כ-15% מהם תובעים את הפיצויים שמגיעים להם בזכות, אף שרבים מהם זקוקים לכסף הזה, ומדובר במאות אלפי שקלים - לפעמים אפילו מיליונים. ישבנו לשיחה עם עו"ד שרון כהן, המתמחה בביטוח ודיני נזיקין, כדי להבין מה הדברים שנפגעי רשלנות רפואית חייבים לדעת ואיך יוכלו לממש את זכותם לפיצויים.
מור משרקי // דיגיטיילור // 29.07.2024 // 11:25
"הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופא המשפחה כשזה קרה. טעות באבחון שהובילה לטיפול לא נכון. ממש לא חשבתי לתבוע בגלל זה, למה שישלמו לי כסף בכלל? אבל בסוף – ממש לא להאמין – התברר שהייתי זכאית לפיצויים של 750 אלף שקלים!"
כך מספרת רחל (שם בדוי) שנפגעה מרשלנות רפואית בטיפול שגרתי. היא הוסיפה "מעולם לא יצא לי להגיש תביעה, ובכלל לא חשבתי שמגיעים לי פיצויים. אחרי הכל, טעויות קורות, לא? הולכים לרופא, מקבלים טיפול, לוקחים תרופות. לא יותר מזה."
"אנשים שנפגעו מרשלנות רפואית חייבים להבין שזו זכותם על פי חוק לקבל פיצויים, לפעמים בסכומי כסף משמעותיים מאוד," מסבירה עורכת הדין שרון כהן, "פגיעות כתוצאה מרשלנות רפואית בבדיקה, במעקב או בטיפול – לכולן פוטנציאל זכאות לפיצוי, לפעמים של מאות אלפי שקלים או אפילו מיליוני ש"ח, תלוי בנסיבות המקרה."
עו"ד שרון כהן, בעלת תואר ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן, משמשת כעורכת דין למעלה מ-10 שנים ובעלת רקע אקדמי נרחב ברפואה.
בתמונה: עו״ד שרון כהן
אילו סוגי פגיעות מרשלנות רפואית יכולות לזכות בפיצויים משמעותיים?
"אי אפשר לתת רשימה מדויקת של פגיעות, כי כל מקרה נבחן לגופו," מסבירה עו"ד כהן. "אבל ניתן לציין כמה דוגמאות:
- טעויות באבחון שהובילו לטיפול לא נכון או מאוחר מדי
- טעויות במהלך ניתוח
- מתן תרופה לא נכונה או במינון שגוי
- זיהומים שנגרמו עקב היגיינה לקויה בבית החולים
- רשלנות במעקב היריון שגרמה לפגמים בעובר
חשוב להבין שגם פגיעות שנראות 'קלות' יחסית יכולות לזכות בפיצויים משמעותיים, במיוחד אם הן משפיעות על איכות החיים או יכולת ההשתכרות של הנפגע."
מדוע חשוב לפנות לעורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית?
"תחום הרשלנות הרפואית הוא מורכב ודורש מומחיות ייחודית," מדגישה עו"ד כהן. "עורך דין מומחה יכול להבדיל בין פיצוי של 600,000 ש"ח לפיצוי של מיליון ש"ח על אותו מקרה בדיוק. זה נובע מהיכרות מעמיקה עם הפסיקה, היכולת לנתח חוות דעת רפואיות, ולבנות את התיק בצורה שתמצה את מלוא הזכויות של הנפגע."
מה המסר העיקרי שחשוב להעביר לנפגעי רשלנות רפואית?
"המסר החשוב ביותר הוא מודעות לזכאות לפיצוי," מסכמת עו"ד כהן. "אם עברתם טיפול רפואי שהסתבך, או שאתם חושדים שנעשתה טעות בטיפול בכם – אל תעברו על זה לסדר היום. התייעצו עם עורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית. ייתכן מאוד שמגיע לכם פיצוי משמעותי שיכול לסייע לכם בהתמודדות עם ההשלכות של הפגיעה."
מהו תהליך התביעה במקרה של רשלנות רפואית?
האם יש הגבלת זמן להגשת תביעת רשלנות רפואית?
"כן, קיימת תקופת התיישנות," מזהירה עו"ד כהן. "בדרך כלל, יש לך שבע שנים מיום האירוע או מהיום שבו נודע לך על הנזק להגיש תביעה. אולם, במקרים של קטינים או אנשים עם מוגבלויות, התקופה יכולה להיות ארוכה יותר. לכן, חשוב לפעול במהירות ולהתייעץ עם עורך דין ברגע שאתם חושדים ברשלנות."
מה לגבי עלויות התביעה?
"רוב עורכי הדין בתחום, כולל אני, עובדים על בסיס הצלחה," מסבירה עו"ד כהן. "זה אומר שאתם לא משלמים שכר טרחה אלא אם כן זוכים בתביעה. העלויות הנלוות, כמו אגרת בית משפט וחוות דעת רפואיות, ממומנות על ידי הלקוח."
האם תביעת רשלנות רפואית יכולה להשפיע על הטיפול הרפואי העתידי שלי?
עו"ד כהן מרגיעה: "חשוב להבין שהגשת תביעה היא זכותכם החוקית ואסור שתשפיע על הטיפול הרפואי שתקבלו בעתיד. למעשה, תביעות רשלנות רפואית לעתים קרובות מובילות לשיפור בפרקטיקות רפואיות ומונעות טעויות דומות בעתיד."
לסיכום, חשוב לזכור שרשלנות רפואית היא נושא מורכב ורגיש. אם אתם חושדים שנפגעתם מרשלנות רפואית, אל תהססו לפנות לייעוץ משפטי מקצועי. הזכות לפיצוי היא שלכם, וחשוב לממש אותה כדי להבטיח את בריאותכם ואיכות חייכם בעתיד.
תודה שרון על המסר החשוב! אין ספק שמי שקורא אותנו עכשיו מבין את החשיבות של תביעת פיצויים.
הדבר היחיד שאצטרך ממך בתהליך הוא לדאוג לעצמך! לנוח, להתחזק, ולתת לי להתעסק בכל שאר הביורוקרטיה שבסוף תשאיר אותך עם סכום כסף מכובד שיעזור לך להשתקם באמת."