

50 הוא ה-30 החדש, אז למה שהבית שלכם ירגיש כאילו הוא עדיין בניינטיז? מעצבת הפנים המומחית ענת שחורי מגלה לנו על שיטת 'הבית האגואיסטי' שמייצרת חללי אירוח ומגורים פונקציונליים ואסתטיים ב-100% התאמה אישית
זהו, הגעתם לגיל שבו הגיע תורכם, באמת מגיע לכם להתפנק. אז עכשיו כשיש את האפשרות - זה הזמן לעצב את בית החלומות שתמיד רציתם! אבל איך עושים זאת בפועל? איך יוצרים פונקציונליות שמתאימה לצרכים העכשוויים שלכם ועטופה באסתטיקה שלא תרגיש קרה ומנותקת אלא ביתית, נעימה ומלאת אנרגיות טובות? ישבנו לשיחה עם ענת שחורי, מעצבת הפנים המבוקשת והמומחית לדירות יוקרה ופנטהאוזים לגילאי 50 פלוס, ושמענו ממנה איך יוצרים 'בית אגואיסטי' מושלם. הפרטים בכתבה
מור משרקי // דיגיטיילור // 24.07.2024 // 11:25
"מאז שהילדים התחתנו ועברו לגור עם בני הזוג שלהם, אני חולמת על בית מושלם כזה, שיותאם לצרכים העדכניים שלנו וגם של הילדים. אבל לא נעים להגיד… אין לי מושג איך אני באמת רוצה שייראה!"
כך מספרת אורית (57) מנתניה, ומסבירה: "הבית הגדול מרגיש ריק ומתמלא חיים רק כשהנכדים באים לביקור… אבל מה עם החיים שלי עכשיו? אני לא יושבת וסורגת בחלון. אני עובדת, יוצאת, מטיילת. הייתי רוצה שהבית שלי יהיה מלא באנרגיות תמיד, שיהיה לי כיף לקום בו כל בוקר ולחזור אליו כל ערב."
"אני שונאת להגיד 'הגיל השלישי'," מתנצלת ענת בחיוך, "כי אנחנו לא הסבא והסבתא שיושבים על כיסא הנדנדה עם קפה ועיתון ובגדים משובצים. אנחנו אקטיביים, מעודכנים, יוצאים לפעילויות, נוסעים בעולם, אין שום סיבה שנחזור לבית שהיה לנו לפני 30 שנה כשאנחנו בליגה אחרת."

בתמונה: ענת שחורי – מייסדת שיטת הבית האגואיסטי
ענת שחורי, עם ותק וניסיון מקצועי של 22 שנה בתחום עיצוב הפנים, מומחית באפיון, דיוק ועיצוב פונקציונלי ואסתטי של חללי אירוח ומגורים, עבדה במשך עשור כמתאמת שינויי דיירים ורכשה ניסיון רב והבנה בתקנים ובתהליכי בנייה. כיום היא מתמקדת בתכנון ועיצוב פנים של דירות יוקרה, פנטהאוזים, מיני-פנטהאוזים ובתים פרטיים בתיאום מלא עם אדריכל.
ענת, אין ספק שהבאת פה יציאה מטריפה עם 'הבית האגואיסטי' אבל תגידי, זה לא מייצר קצת אנטי?
"זה ללא ספק משהו שלקחתי בחשבון. לבוא ולהגיד: 'אני רוצה בית אגואיסטי' יכול להרגיש קצת לא בנוח, כי מי מאתנו רוצה לחשוב על עצמו כאגואיסט? אף אחד.
אבל זה לא באמת אגואיזם… במשך שנים השקענו את כל מרצנו וכספנו באחרים, ועכשיו – כשהילדים גדולים ומסתדרים מעולה בזכות עצמם, במי נשאר לנו להשקיע אם לא בעצמנו?
ולפני שסוגרים עוד טיול או עוד סדנה, חשוב ליצור לעצמנו את המקום המוגן, הבית שלנו, בהתאמה מלאה ל'אני' החדש שלנו. שיתאים מצד אחד לאירוח משפחה גדולה בשבתות וחגים, אך יהיה בו גם מקום 'אגואיסטי' לפינוק ונוחות של חלל המגורים ביום יום."

גם להשאיר חלל לאירוח וגם להתמקד בפינוק של חלל מגורים, זה לא קצת סותר?
"עם התכנון והעיצוב הנכון – זה משתלב נהדר. אם נחשוב על זה רגע, בבית של משפחה צעירה יש הרבה חדרים לילדים, למשחקים, לעבודה.
לעומת זאת, אנחנו כהורים שהסתפקנו בחלל שאת רובו תופסת המיטה וחדר רחצה קטן, היום רוצים יותר. סוויטת הורים מפנקת, חדר רחצה מאסטר שיהיה מרווח ונגיש. אלה הפינוקים של הבית האגואיסטי.
אנחנו אמנם נמרצים ומלאי אנרגיות, אבל גם בא לנו נוחות ומרחבים גדולים שלא יאתגרו את שיווי המשקל שלנו," ענת צוחקת, "גם אדם בן 70 בכושר שיא, הוא עדיין בן 70. חשוב לתכנן לעצמנו בית שיקל עלינו גם עשורים קדימה, כשנצטרך מעברים רחבים בין הקיר למיטה או בין המקלחת לכיור."

בתמונה: פנטהאוז ברמת גן שעוצב ע״י ענת שחורי
מעניין, אז את למעשה אומרת שלא מדובר פה רק בפינוק אלא גם בצורך עתידי של נגישות?
"בהחלט. כולנו נגיע לגיל שבו הנגישות תהיה חשובה, נרצה בית עם מרחבים מרווחים ומעברים נוחים. בסטנדרט, אדריכלים משרטטים חדר רחצה שבו אסלה בצד אחד, כיור בצד שני והמקלחון כלוא ביניהם. זה לא נוח לאף אחד ובמיוחד לא לגילאי ה-50 פלוס שרוצים ליהנות מהדברים הפשוטים בחיים. וגם יש להם את הזמן לזה, רוצים יותר – ומגיע להם יותר."
אז מה את בעצם עושה כדי להתאים את העיצוב ולהפוך את הבית למפנק ונגיש בו-זמנית?
יש היום פתרונות עיצוביים מדהימים שמאפשרים נגישות מצוינת. למשל נישה פנימית לארונות שמשתלבת עם הקיר ומרווחת את חדר השינה, או דלת לחדר רחצה שהיא למעשה דלת הזזה לכיס חבוי, כך שבאף צד אין כנף בולטת של הדלת שמפריעה למעבר או להתניידות בחדר או במקלחת."
מגניב, אבל עם כל המרחבים האלה של סוויטת ההורים והמקלחון – נשאר מקום לארח?
"כמובן! זה צורך לא פחות חשוב של אנשים בני 50 פלוס. כבר יש להם ילדים, נכדים, אפילו נינים. אז נכון שברוב הימים הבית האגואיסטי עומד לרשות שני אנשים בלבד, אבל הוא חייב להתאים פונקציונלית גם לאירוח של 20 איש בשבתות ובחגים.
כאן נכנס הצורך בחללי אירוח שהם פונקציונליים וגם מעוצבים בצורה כזאת שלא ירגישו לנו מנותקים מהאישיות והאופי שלנו, אלא ביתיים ונעימים, נינוחים ואסתטיים."
אוקיי, תני לנו דוגמה איך אפשר ליצור חללי אירוח פונקציונליים ואסתטיים שיתאימו לנו?
"אז כשמדברים על חללי אירוח, מדברים על המרחב המשותף של הבית. חשוב לנו שנוכל לבשל במטבח גדול ונוח, לשבת לאכול בהנאה, וליהנות מקינוח בסלון.
בבתים פרטיים חשוב לתכנן מרחב לפתיחת שולחן האוכל, כולל תאורה מתאימה. בדירות – כדי ליצור סלון גדול, אפשר לוותר על פינת האוכל ולשלב קונסולה שבמשך השבוע עומדת ליד הקיר כאלמנט דקורטיבי ובשעת הצורך נפתחת לשולחן אירוח גדול.
מטבח שמתוכנן טוב קל מאוד לסדר אותו. ב-10 דקות אפשר לסדר גם אחרי ארוחה ל-20 איש. הכל נכנס למקום בצ'יק צ'ק. גם אסתטי וחדשני וגם נוח ושימושי.
קיר הטלוויזיה בסלון מהווה אלמנט דקורטיבי מרכזי – 'קיר כח' – וגם פונקציונלי. אפשר לשלב בקיר הטלוויזיה מקומות אחסון, מיזוג אוויר וגם קמין. את האסתטיקה של חלל האירוח תשלים תאורה שתתוכנן בכמה רבדים ליצירת תאורה פונקציונלית וגם תאורת אווירה רכה לזמן שבו יושבים מול המסך ורוצים אור קטן ורך.

בתמונה: חלל אירוח פונקציונלי, דירה מול הים בעיצוב של ענת שחורי
אז פונקציונליות יש, אסתטיקה יש, אבל אם את עושה עבורינו הכל – איפה נכנס החיבור האישי שלי לעיצוב?
"שאלה מצוינת וחשובה מאוד. אחד הדברים הכי קריטיים עבורי זה השקיפות והעבודה המשותפת עם הלקוחות. בסופו של דבר, הם אלה שחיים בבית וצריכים לאהוב אותו מהשנייה הראשונה.
לכן אחד הדברים שמייחדים אותי זה תהליך ההעמקה שאני עושה ולמידת מהות האישיות של כל הלקוחות שלי. הרבה לפני שאני מגישה לקבלני הביצוע תוכניות ומפרטי חומרים של הבנייה, החשמל, הנגרות, התאורה ועוד, אני עושה מחקר שלם להבנת מלוא הצרכים שלכם בבית עד לפרטים הכי קטנים.
כבר בתחילת התהליך אני מעבירה לכם שאלון מאוד מפורט של 40 שאלות כדי להכיר אתכם לעומק, כמה ילדים יש? אתם מגדלים חיות בבית? איזה צבעים אתם אוהבים? אוהבים אור? אוהבים חום?
חשוב לי להבין את אורח החיים שלכם, לפעמים עד לרזולוציות של מי מכבה את האור בלילה ומי ישן באיזה צד. בסופו של דבר אתם תכנסו לבית שייראה חדש לגמרי, אבל ירגיש לכם הכי מוכר ונוח בעולם."
יפה, אז אורח החיים האישי בעצם מתבטא גם בסגנון העיצובי שאת יוצרת בבית?
"בדיוק, ויותר מזה, אני משתפת את הלקוחות בכל שלב תכנוני, אנחנו יוצרים חלופות עיצוב וסדרי עדיפויות שמותאמים לתקציב הרצוי. בחירת החומרים, הצבעים, הכל נעשה בשיתוף פעולה מלא.
הרמוניה היא משהו שאני מאוד מאמינה בו. ברגע שיש בינינו חיבור אישי מתוך היכרות וכבוד, שיתוף הפעולה בינינו יוצר את השילוב המושלם לתוצאה שאני גאה בה ברמה המקצועית ואתם נהנים ממנה ברמה האישית.
שום דבר בבית לא קורה במקרה, אבל הכול צריך להרגיש כמה שיותר מובן מאליו. אלו הפירות של עבודת תכנון ועיצוב מוקפדת שחושבת על כל פרט בשלב המקדמי וגם דואגת לביצוע ומעקב בזמן אמת.
זה מזכיר לי בית שעיצבתי ללקוחה. כמה חודשים לאחר העיצוב שאלתי אותה איך הבית החדש והיא ענתה 'את יודעת, כולם שואלים אותי איך הבית החדש, אבל האמת? מרגע שנכנסתי אליו, למרות שהכל חדש ומהמם, אני מרגישה כאילו תמיד חייתי בו.' זאת הייתה מחמאה ענקית עבורי.

בתמונה: חדר שינה מפנק בדירה בסגנון קלאסי בעיצוב של ענת שחורי
זה נפלא! תודה ענת על הראיון המעניין והגישה החדשנית, 'בית אגואיסטי' הוא ממש הברקה.
"כיף לשמוע. בהזדמנות זו אני גם קוראת לכל מי שקנה דירה או רוצה לשפץ את הבית הקיים שלו, להשקיע את הזמן ואת הרצון ליצור מקום שעונה על כל צרכיו ומקנה לו את הנוחות והפינוק שכל כך מגיעים לו.